امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 20 April , 2024
امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ - 12 شوال 1445
شناسه خبر : 19363
  پرینتخانه » نمایش خانگی تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۶ |

زخم‌کاری؛ سقوط انسان در نظام سرمایه‌داری/ضرورت نمایش آسیب‌های اجتماعی

تهیه‌کننده و کارشناس فرهنگی با تاکید بر ضرورت پرداختن به آسیب‌های اجتماعی در تولیدات نمایشی ولو با تصویرسازی‌های تلخ و خشن، گفت: سریال «زخم‌کاری» استیصال و سقوط انسان در نظام سرمایه‌داری را روایت می‌کند. سعید الهی درباره استفاده از متون ادبی در ساخت فیلم های سینمایی و مجموعه ها، اظهار داشت: یکی از علل ماندگاری متون ادبی […]

زخم‌کاری؛ سقوط انسان در نظام سرمایه‌داری/ضرورت نمایش آسیب‌های اجتماعی

تهیه‌کننده و کارشناس فرهنگی با تاکید بر ضرورت پرداختن به آسیب‌های اجتماعی در تولیدات نمایشی ولو با تصویرسازی‌های تلخ و خشن، گفت: سریال «زخم‌کاری» استیصال و سقوط انسان در نظام سرمایه‌داری را روایت می‌کند.

سعید الهی درباره استفاده از متون ادبی در ساخت فیلم های سینمایی و مجموعه ها، اظهار داشت: یکی از علل ماندگاری متون ادبی و نمایشی در طول تاریخ، اتکا به موضوعات راهبردی و جامعیت آنها برای همه نسل ها در اعصار مختلف است و نمایشنامه مکبث ویلیام شکسپیر که این مجموعه با نگاهی به آن به نگارش در آمده نیز از این قاعده مستثنی نیست.

زیاده خواهی و ولع بی‌پایان،کوته فکری و حکمت زدایی، مسامحه گرایی در نگاه به شرافت انسان، شهوت و اصالت پول و شهرت و از همه مهمتر نداشتن اعتقاد و ایمان به ارزش‌های اخلاقی و تاثیر آنها در زندگی بشر از جمله موضوعات منفی است که بسیاری نویسندگان متعهد و بزرگ جهان گهگاه با طرح آنها در آثار خود قصد روشنگری و پرهیز انسان‌ها از این رذایل را داشته اند.

این کارشناس سینما و رسانه با ذکر برخی مولفه های نظام سرمایه داری و لیبرالیسم خاطرنشان کرد: زخم کاری فارغ از تحلیل های ساختاری و تکنیکی، با الگوبرداری از متن مکبث و البته اقتباس از کتاب  محمود حسینی زاد (بیست زخم‌کاری، چشمه، ۱۳۹۹)، در صدد تبیین همین موضوعات است که امروزه فرهنگ سرمایه داری با ظاهری بسیار مجلل و فریبکارانه برای مردم جهان به ارمغان آورده است و ما از آن غافلیم.

شاید بسیاری دوستان منتقد به جهات مختلف از جمله اشکالات فرمی یا نقش آفرینی بازیگران و حتی خشونت و طرح نکات منفی در سریال، زخم کاری را در رده مطلوبی از کیفیت ارزیابی نکنند؛ اما به نظر من با وجود افراط در نمایش خباثت ها و رذیلت ها و برخی موارد در ارتباط شخصیت ها، موضوع مهمتری را باید در اثر جستجو کرد.

وی تصریح کرد: به زبان ساده و تصویری تبعات ترویج یا پیروی از تفکر لیبرال سرمایه داری در زندگی، همین بی‌رحمی‌ها و خباثت ها و بی‌توجهی به حیات و ممات انسان ها و نزاع و چنگ کشیدن به صورت همدیگر است که پایانی بر آن نمیتوان متصور بود و عینیت آن را در مواجهات شخصیت های سریال با همدیگر میبینیم.

زخم‌کاری؛ روایت سقوط انسان در سرمایه‌داری/ضرورت نمایش آسیب‌های اجتماعی

این مدرس دانشگاه گفت: مسئولیت تنظیم و کنترل سبد آثار نمایشی و تصویری بر عهده مراجع نظارتی است، تا تعدد سوژه های مشابه که اتفاقا وجه منفی آنها زیاد است را به نحوی مدیریت کنند که مبادا تلخی ناشی از آثار اینچنینی موجب اثرگذاری سوء بر ذائقه مخاطب شود؛ اما ضرورت تولید و پرداختن به آسیب های مهم اجتماعی ولو با تصویرسازی های تلخ و خشن را نمی‌توان انکار کرد.

وی با اشاره به سابقه محمدحسین مهدویان در فیلمسازی خاطرنشان کرد: رعایت انصاف و پرهیز از نگاه مطلق و غیرمتعادل در سینما، در واقع نوعی مانع از القای سیاهی‌های حاکم بر فیلم به همه اقشار جامعه تلقی می‌شود و نسبی‌گرایی در اینجا روش بهتری ست.

الهی ادامه داد: با وجود ظرفیتی که در زخم کاری مبنی بر نقد نظام سرمایه داری و پول پرستی و تاثیرات فاصله طبقاتی و عقده های روانی بر بسط خشونت و فساد در کشور وجود دارد شایسته است که نویسنده و کارگردان اثر به نوعی از وجود برخی شخصیت های مثبت در فیلم هم بهره مند شود.

زخم کاری مجموعه نمایشی به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت کشیان و بازی سیاوش طهمورث، جواد عزتی، رعنا آزادی‌ور، سعید چنگیزیان، هانیه توسلی، مه‌لقا باقری، کاظم هژیرآزاد، از خرداد ماه جاری در شبکه نمایش خانگی پخش شد و تاکنون ۱۲ قسمت از آن منتشر شده است. 

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.